Miksi minusta tuntuu kummalliselta, että pikavippi -sivustolla täytyy ilmoittaa erikseen noudattavansa lakia? Eikö sen pitäisi olla itsestään selvyys, että kaikessa liiketoiminnassa noudatetaan lakia ja lakeja?

"Uusi laki 1.2.2010... Suomivippi.fi lainapalvelu täyttää kaikki 1.2.2010 voimaan tulevan lain asettamat vaatimukset. Emme myönnä emmekä maksa lainoja kello 23:n ja 7:n välisenä aikana ja meillä on käytössä tupas-tunnistauminen (03/2007). Ensimmäinen laina on aina haettava online-palvelussa, jossa tunnistautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla. Jatkossa lainaa voi hakea joko sms-
lyhyt hakemuksella tai online-palvelussa. Verkkopankkitunnuksilla luodaan pin-koodi myöhempää asiointia varten, tarkemmat ohjeet etusivulla. Lainojen vuosikorot  on ilmoitettu nettisivuillamme. Uusi laki koskee kuluttajaluottoja."

Sinänsä tottakai Suomivippi saa tästä täydet kiitokset, että noudattavat lakia, mutta ihan oikeasti tämä pikavippi-ala on todella kummallista. Onko jokin muu liiketoiminta, jossa tehdään tälläisiä julkisia ilmoituksia lain noudattamisesta? Entäpä ne, jotka eivät ilmoita noudattavansa - ovatko he sitten laittomuuksia tekemässä vai noudattavatko lakia ilman, että huutelevat siitä erikseen?