Tämän päivän Aamulehti uutisoi, että oikeusasiamies on pyytänyt työttömyyskassoilta selvitystä miksi työttömyyskorvaushakemusten käsittely on pitkittynyt. Selvitys on pyydetty Finanssivalvonnan kautta, joka valvoo työttömyyskassoja.

Tuntuuhan se kohtuuttomalta kohtalolta, että jäät työttämäksi joulukuussa ja vielä tähän päivään mennessä et ole saanut liitoltasi pennin hyrrää. Millä sitä kuuluisi elää - pyhällä hengellä ? Omalla tuotannolla ? Ystävällisten sukulaisten voimalla? Yhtä hyviä ja toimivia vaihtoehtoja noin keskimäärin kaikki.

Ongelmana tässä asiassa on tottakai kassojen ruuhkaisuus, mutta myös se, että varsinaisesti laki ei velvoita kassoja käsittelemään hakemuksia tietyssä määräajassa. Hallintolaissa on kuitenkin määräys, joka sanoo, että asiat tulee käsitellä viivytyksettä. Se jää nähtäväksi mikä on tulkinta tästä "viivytyksettä" käsittelystä. Toivotaan, että oikeus ja kohtuus voittaa ja ihmiset saisivat heille kuuluvat rahansa viivytyksettä!

Jos nyt ahdinko kuitenkin koittaa ja vie voiton, niin aina on mahdollisuus ottaa pikavippi. Ei ehkä paras mahdollinen tapa pidemmän päälle, mutta pikavippi auttaa selviytymään pahimman ahdingon ylitse, helposti ja luotetttavasti. Kunhan pitää järjen päässä ja ottaa vipin vain sillion, kun sitä oikeasti ja aidosti tarvitsee ja tietää, että takaisin maksukin onnistuu.